Ursprunget till det här recepetet var en "mina-bästa-recept-kokbok". Rätten har jag vid flera tillfällen haft som "fredagsbjudrätt", superlätt, superrätt och man blir supermätt!
400-500 g lövbiff
1 lök
2 dl matlagningsgrädde
2 dl crème fraiche
senap efter smak, ca 1 tsk eller mer
salt, grovmalen peppar
Strimla lövbiff och lök och fräs i en panna. Krydda med senap, salt och peppar. Häll i matlagningsgrädde och crème fraiche - smaka av med ev. mer salt och peppar. Servera med tagiatelle.
Till bjudrätt är dijonsenap och färsk pasta ett måste för mig. Till en-vanlig-sketen-onsdags-middag (då det inte fanns nån dijonsenap hemma) dög det bra med honungssenap och Barilla tagiatelle. För att passa barnmagar saltar jag hellre på tallriken och låter pastan vara naturelle och såsen lättsaltad - för säkerhets skull:-)
Tillbehör
Tomat är en höjdare till, inte minst på grund av färgen, men även syran och friskheten. Till bjudmiddagen är det gott med en tomatsallad med basilika, lök, balsamvinäger och olivolja samt lite flingsalt. Syran är det man vill åt, då rätten i sig är krämig och osyrlig.
Lycka till!
/Zazza
PS. Om man är lite flink, kan rätten faktiskt vara färdig på ungefär...12 minuter!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar