söndag 14 mars 2010

Bulgarisk feta med chilioliver och kyckling

Bulgarisk feta... oj, oj, oj, så gott det är! Har tidigare bara hittat den på en ICA-butik i Varberg, men lyckades hitta på Saluhallen i Göteborg... ett helt kilo, faktiskt.

Bulgarisk feta med chilioliver och kyckling
-ca 200 g bulgarisk feta (som är krämig och go)
-några nävar gröna chilifylldaoliver
-några nävar färsk basilika (eller som i mitt fall... torkad färsk basilika för jag är så dålig på att vattna dem)
-1 kg kycklingfiléer
- 2 dl créme fraiche
- salt och peppar

Smöra en ugnsfast form. Skär kycklingen i bitar (storlek efter smak och gräddning efter storlek). I min form blev det halvfrusna kycklingbitar, vilket gör att all kycklingsaft tinar i formen och blir till sås. Hacka chilioliverna och fetaosten. Blanda ihop hacket med basilikan, créme fraichen och smaka av med peppar. Salta kycklingen något och bred över fetatäcket. Grädda i 200-225 grader tills kycklingen är färdig.

Servera med ris och en sallad.

Tillbehör: valnötter och japansk soja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar