söndag 29 augusti 2010

Italiensk matlagningsyra - Tagliatelle con carne di maiale rosso - ... röd fläskfilé, alltså!

Pappa Bagaren hade satt på potatis och förlitat sig på att undertecknad skulle hitta på något passande... icke! Mina italienska fantasier gick överstyr och till slut fick även tagliatelle kokas.

Det svenska namnet på denna maträtt är väl "sådär": Bandspaghetti med röd fläskfilé.... med Googles hjälp blev det betydligt mer spännande på italienska:

Tagliatelle con carne di maiale rosso

1 fläskfilé
smör att steka i
salt o finmalen svartpeppar
1,5 msk tomatpuré
1 tsk dijonsenap
1-1½ dl vatten
några skvättar kinesisk soja
några skvättar kalvfond
2-3 dl vispgrädde
½-1 dl riven färsk parmesanost

Skiva fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Stek i smöret och krydda med salt och peppar. När de är nästan genomstekta - blanda ut tomatpuré och dijonsenap i vatten. Häll över filéskivorna. Blanda ut med hälften av grädden, smaka av med soja och kalvfond. Smaka av med mer grädde efter hand, låt knappt sjuda. Riv över parmesanost så tjocknar såsen något - osten bidrar även med sälta, så det är bra om anrättningen inte är för salt innan ostan rivs i.

Servera med tagliatelle och riv över ännu mer parmesanost - DIVINO!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar