Vad kan vara godare till en enkel och barnvänlig rätt som fiskpinnar än en hederlig amerikansk coleslaw? Eller varför inte kalla det vid dess rätta namn: RÅKOSTSALLAD. Vad är det för fel på råkostsallad? Nu vet jag inte vilka kriterier en gammaldags husmor skulle ha för denna benämning, men för mig skulle det räcka med att den innehåller en stor mängd råkost och det gör denna fiskpinnsupphottare.
Coleslaw eller vanlig hederlig Råkostsallad
- strimla vitkål, helst färsk...
(I recept anges ibland "ett kvarts vitkålshuvud", men är det någon som någonsin har satt nån slags standard för hur stort ett kvarts vitkålshuvud faktiskt är? Eftersom det uppenbarligen saknas en referensram för mängden vitkål får vi nöja oss med mängden - tillräckligt för fyra personers tillbehör till ex. fiskpinnar.)
- en stor, rågad matsked majonäs (inte ett mått utan en riktigt matsked)
- en lika stor och rågad matsked bostongurka
Blanda allt och smula över lite flingsalt. Voilá! Klart.
Dessutom kan man med lite god vilja äta den när man dietar med LCHF - såvida man inte kör hard core, för då anses det förmodligen finnas för mycket tillsatser och socker i bostongurkan!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar