En vanlig sketen onsdag mitt i semestern uppenbarades en grillkväll. Pastasallad blev det givna svaret på grilltilltugget. MYCKET pasta kokades. Hälften "kryddades" med smör (till barnen) och hälften gjordes till en pastasallad. Pastan fick sedan ett nytt liv dagen efter i form av nya maträtter (se VM i rester)
Gnoccisallad med äppelmynta
(4 vuxna och 4 barn i två dagar)
1 kg gnocci (kokas)
1 vitlöksklyfta
citronolivolja (vanlig olivolja fungerar också, men då kan det vara gott att ha citronmeliss i salladen också för att få till friskheten som citrussmaken ger)
Några knippen färsk äppelmynta (finns i min trädgård - vit- och grönbrokig myntasort med lätt äppelsmak)
fetaost
färsk spenat
salladslök (eller vitlöksgräslök om man har/får tag på det)
flingsalt
Koka pastan enligt förpackningen. Ta undan hälften till barnen. Låt resten av pastan förbli varm när du häller, klipper eller strör över alla ingredienser. Den färska myntan och citronmeliss, om man har i det, blir lätt grå om den blir för varm, så den är bäst att blanda i sist, precis innan servering. Man kan även ha i lite, lite äppelcidervinäger om det inte är tillräcklig "piff" i smaken. Ofta går det åt mer salt än man tänker sig, men prova lite i taget.
Dagen efter blev resterna av barnpastan basen i en makaroni- eller snarare gnoccilåda. Resterna från pastasalladen blev till smarrig picnicmat (se VM i rester och Recyklad makaronilåda).
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar