måndag 24 augusti 2009

Blommor, vin och isterband

Har gått och tittat på de kommunala planteringarna på torget utanför bostaden... fantastiska urnor med knallröda begonior. ALLA föräldrar har HELA sommaren fått slå vakt om dessa röda, inbjudande blommor i småfolksnivå. Ofta, ofta har det hörts: - Nej! Inte plocka blommorna, bara lukta. Just det, såja. ...nej, inte plocka..lukta!
De röda begoniorna har stått sig hela sommaren. Mitt i varje begoniabalja har kommunens gatubolags parkförvaltning beslutat sig för att placera en pampig solitär med blodröda blad och fantastiskt vackra fröställningar. Helt magnifika, faktiskt. Har ofta gått förbi dem med lysten blick... måste fotografera dem nån dag.

Idag blev en sådan dag! Håll till godo och ät gärna mer isterband...

....det är så fantastiskt gott med gräddstuvad potatis och inlagda rödbetor. Jag kokte naturligtvis en riktigt rejäl balja igår till grillköttet och JA, jag delade dem på längden för kortare koktid och därmed en miljöbesparing och JA, GI:t sjönk dramatiskt när de svalnade och var betydligt mer mättande dag 2 än dag1...Hade egentligen tänkt att bjuda stora C på hans favoritsovel: kallrökt lax.På Systembolaget blev de lite konfunderade när jag frågade efter ett vitt vin som skulle passa till kallrökt lax, dillstuvad potatis och ...isterband... Det blev en Chardonnay från Californen, Glenn Hellen, reserva 2007 till det grymt facila priset av 59 riksdaler... och det passade definitivt till isterband!

1 kommentar: