måndag 17 augusti 2009

Rågsiktspannkakor med äppelmos och nektarin

Mumsiga mellanmålspannkakor med mos o nektarin - dé du!

Tänk så otroligt gott något kan vara som är nyttigt dessutom... Suveräna matmormor och jag brukar koka äppelmos om höstarna. När det är äppelår så är det, mycket äpplen blir mycket mos... och gott mos... syrligt mos... välavvägt-mellan-syra-och-sötma mos. Har vi tur räcker det hela året (är nu inne på näst sista burken). Eftersom det endast är ett lättsockrat mos utan konserveringsmedel fryser vi ned det och äter massor när vi väl tar upp en burk.
Äppelmosfrossa gör sig extremt bra tillsammans med väl mogna nektariner och pannkakor. Och inte vilka pannkakor som helst, utan rågpannkakor. Lilla R och Lilla E åt med god aptit. Moset gick åt. Fler nektariner fick tärnas upp. Till slut avslutades pannkaksfrossan med en härligt, krämig hallongräddglasskula från Sia!
Ett ihärdigt försök gjordes att göra pannkakorna lite mer mättande och om möjligt lite nyttigare, så jag bytte ut vetemjölet mot rågsikt. Nu gillar ju jag tjocka, nästan lite krämiga pannkakor. Med vetemjölet utbytt mot rågsikt och rejält med smet i laggen blev de härligt spänstiga och inte ett dugg frasiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar