torsdag 27 augusti 2009

Svart prinsesstårta med grönsaker...


Pappa Bagaren skulle ha med sig tårta till jobbet... en grönsaksfika är ju aldrig fel, tänkte vi. Som jag tidigare nämnt, så är Pappa Bagearen GRYM på prinsesstårta. Svart marsipan... knallorangea morötter, pangröda rödbetor och gula majskolvar skulle vara snyggt, tänkte jag, som oftast får bidra till tårtmakeriet med just designen.

Marsipanen fick vi tag på via specialkanalen Zazzas storebror som är i branschen... dessvärre måste vi köpa 2,5 kilo (!) varje gång, så det får minsann bli några Halloweentårtor i år! Grönsakerna färgade vi in med vanlig hushållsfärg - gul, grön och röd. Ofta går det åt mer gul än vad man tror. Ska man få fram en knallgrön marsipanklutt, går det åt en del grön och ca 2 delar gul hushållsfärg (alltså karamellfärg), samt en hel del florsocker för att uppväga den extra vätska som tillsätts. Knåda allt i en fryspåse tills hela marsipanbiten är genomfärgad.
Ett litet tillverkninstips: tryck ut marsipanen genom en sil, så blir det gräs, eller hår, eller i det här fallet - morotsblast.
Majskolvarna gör man genom att rulla tunna, tunna rullar av gul marsipan. Man lägger ihop dem till ett knippe och fäster dem runt en tjockare rulle. Rulla gröna rullar och forma till den gröna blasten. Till sist tar man en vass kniv och trycker till de tunna gula rullarna så de ser ut som majkorn. Så här blev tårtan när den blev klar!

Om den var god? Självklart!

4 kommentarer:

  1. Very creative, and it looks delicious!

    SvaraRadera
  2. Thanks! It's a cake made out of angel food cake, vanilla cream, rasberry jam and marzipan (almond-sugar paste)... my husband use to be a baker and I make the design. Did you find the translation programme?
    /Z

    SvaraRadera
  3. Den ser ju riktigt nyttig ut, inga kalorier är inte:)))

    SvaraRadera
  4. Vilken fantastisk tårta! Jag gillar särskilt moroten som sitter kvar i "jorden".
    Massa hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera