

Pappa Bagaren skulle ha med sig tårta till jobbet... en grönsaksfika är ju aldrig fel, tänkte vi. Som jag tidigare nämnt, så är Pappa Bagearen GRYM på prinsesstårta. Svart marsipan... knallorangea morötter, pangröda rödbetor och gula majskolvar skulle vara snyggt, tänkte jag, som oftast får bidra till tårtmakeriet med just designen.
Marsipanen fick vi tag på via specialkanalen Zazzas storebror som är i branschen... dessvärre måste vi köpa 2,5 kilo (!) varje gång, så det får minsann bli några Halloweentårtor i år! Grönsakerna färgade vi in med vanlig hushållsfärg - gul, grön och röd. Ofta går det åt mer gul än vad man tror. Ska man få fram en knallgrön marsipanklutt, går det åt en del grön och ca 2 delar gul hushållsfärg (alltså karamellfärg), samt en hel del florsocker för att uppväga den extra vätska som tillsätts. Knåda allt i en fryspåse tills hela marsipanbiten är genomfärgad.





Om den var god? Självklart!
Very creative, and it looks delicious!
SvaraRaderaThanks! It's a cake made out of angel food cake, vanilla cream, rasberry jam and marzipan (almond-sugar paste)... my husband use to be a baker and I make the design. Did you find the translation programme?
SvaraRadera/Z
Den ser ju riktigt nyttig ut, inga kalorier är inte:)))
SvaraRaderaVilken fantastisk tårta! Jag gillar särskilt moroten som sitter kvar i "jorden".
SvaraRaderaMassa hälsningar från fröken Dill