onsdag 27 maj 2009

Fiskbullar bör pimpas!


Även om ångesten inför cykelfesten börjar torna upp sig är i alla fall kvällens middag redan planerad: Findus laxfiskbullar i citronsås med gröna ärtor och en grönsallad. Låter enkelt och gott i mina öron. Fiskbullar kan bli så bleka, i synnerhet om det serveras vit, mjölig, skalad potatis till. Det krävs lite färgglada grönsaker för att skapa skönhet och göra blekbullarna lite mer tilltalande. Att behålla skalet på potatisen ger också en större färgkontrast, även om skalan fortfarande går lite i brungrått.

Det kan vara svårt att pimpa själva fiskbullarna i sig om inte barnen är jätteglada i att grönsaker blandas i sås och sovel, men hela matbordet kan pimpas i stället. Paprika är en tacksam grönsak vad gäller uppiffning av sallader. Har man en tomatsallad tar man grön paprika, grön sallad - röd paprika, mörkgröna grönsaker - gul paprika... typ. Färgglada servetter är ett annat tips. De flesta av oss som inte har schyssta dukar eller vaxdukar på bordet har en rätt tråkig färg. Vi har ett köksbord i björk, som i och för sig är jättesnyggt som bord betraktat, men som maträtt hade björkfärg varit förödande. Nej, bleka maträtter bör, hur goda de än är, pimpas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar