torsdag 14 maj 2009

Kreativiteten som kokte bort

Hur kul kan stekt korv bli, egentligen? Falukorv, lunchkorv, frukostkorv, varmkorv, hotdogs (vilket knappt är betrakta som korv med tanke på att kötthalten ligger mellan 20 och 30 %...), köttkorv, blodkorv, prickig korv, salami, pepperoni, salicca, chorizo, merengue (mmmmmm), kolbaz och... och... och.... ölkorv!

Öl och ölkorv är ju helt naturligt ihop. Prickig korv och macka är också helt rätt. Men hur kul kan vanlig grillkorv bli? Säkert hur kul som helst, men vad gör man när kreativteten tar slut? Hm... en favoritsås till korv är ju hollandaissås! Det finns knappt någon godare snabbsås till just korv. I går blev det en sådan, kanske smått fantasilös, måltid med potatis (alltid med skalet på - särskilt nu när nästan all potatis man köper redan är tvättad och jättefin i skalet), grillad grillkorv och hollandaissås.

Såsen brände vid och blev för lös (måste ha mätt fel nånstans...), korven var i och för sig god, men inte så rolig som chorizo, den hackade paprikan och de hackade färska tomaterna tog slut alldeles för snabbt, Lilla E vägrade äta, Stora C åt upp snabbt som ögat (utan sås), Lilla R grinade illa av gröten som Lilla E sedan ville äta upp. Pappa Bagaren var jättehungrig och själv försökte jag hinna med...

Det mest kreativa i den här måltiden var broccolistjälkar som var över från Broccolislawn som gjordes till Lilla Es 2-års kalas. Dessa hade jag skivat, lagt i vatten, saltat och ställt att koka...och koka.... och koka... och koka... När hela måltiden (äntligen) var över stod de stackars broccolistjälkarna fortfarande och kokade. Helt bortglömda. Totalt oätbara. Fullständigt sörjiga!

Kokta broccolistjälar brukar vara väldigt gott och ha en ganska skojig, ljusgrön, uppiggande färg - mycket kreativt och lustfyllt, egentligen. Nåja, vad är en bal på slottet? Det är ju en ny vardagsmatdag i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar