måndag 11 maj 2009

Poppigt potatismos


Klockan är 12, lunchen är inte gjord, Lilla E måste få mat innan middagssömnen, Pappa Bagaren och undertecknad har snickrat staket i trädgården hela förmiddagen och ALLA är hungriga. Vad finns? ... falukorv... pulvermos... hm, det går i alla fall snabbt. Sagt och gjort. Vattenkokaren bubblar, korven steker sakta i stekpannan. Här finns ju lite färsk basilika - den klipper vi i. Och lite vitlök är ju aldrig fel. Örtsalt, några tag på pepparkvarnen... lite aromatkrydda (även om den innehåller natriumglutamat).

Färdigt!...? Nej, det krävs lite tillbehör. Ärtor är en favorit bland barnen.. - Titta, där finns en burk soltorkade tomater! Och oliver! Nu börjar det arta sig till en snabblagad, barnvänlig och grymt delikat måltid... och faktiskt... det var supergott. Nästa gång ska jag lägga oliverna och tomaterna i moset i stället!

Poppigt potatismos med falukorv och delikatesstillbehör (på 12 min!)
Falukorv - stekta skivor
4 port pulvermos (Felix vanliga potatismos vann överlägset vår familjegallup. Vi har provat det mesta med till slut gått tillbaka till originalet.)
1/4 kruka färsk basilika
1-2 pressade vitlöksklyftor
gröna oliver (gärna med ex. chili i)
soltorkade tomater i olja och örtkryddor

Smaklig spis!
PS. Vill man göra en bjudmåltid av detta är det bara att göra "riktigt" potatismos, lägga i alla delikatesserna och servera med en skön sallad och hemmagjorda köttbullar eller pannbiffar som man piffar upp med något - kanske kantareller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar