tisdag 5 maj 2009

Släktmiddag på 2-årskalas

Hur göra en snabb, smidig, delikat middag till 12 personer när man har ont om både tid och pengar - det ska vara såväl barnvänligt som vuxengott...?

Dagen har varit tämligen uppbokad med diverse möten, inköpsrunda med mormor, amning av lilla R och utvecklingssamtal med stora C till en kvart innan gästerna ska anlända?

Förbereda, planera, förbereda och planera.... Det blev:

Pasta Girandeole-Torsades med paprikakyckling
Till 12 pers
7 kycklingfiléer - tärna och fräs, salt och peppar
3 stora paprikor - tärna
2 rödlökar - tärna
3 vitlöksklyftor - skiva och fräs i lite olja tillsammans med lök och paprika i ett par minuter
2 pkt becel mini 7%
2 dl mini crème fraiche

Låt koka ihop och smaka av med ca 2 msk chilisås, någon matsked kinesisk soja, salt och peppar. Klipp över lite gräslök eller nåt annat grönt som förskönar rätten något - blir en rätt blek rätt annars.

...och...

Broccolislaw
Min goda vän A, som är danska, inspirerade mig till detta underbart goda grönsakstilltugg.

2 dl mini crème fraiche
1-2 dl äkta majonäs
½ dl socker
2 msk äppelcidervinäger
salt, peppar
2 färska broccolihuvuden - använd endast de finaste delarna allra längst ut
½ rödlök - hackad

Blanda ihop allt som är kladdigt tillsammans med salt och peppar. Såsen måste vara supergod innan man häller i grönsakerna. Balansera sötman, sältan och syran tills det smälter på tungan. Blanda till sist i det gröna och rosalila. Given succé (i alla fall på vårt kalas)! Tack A

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar